Ekonomin som student

Som de flesta studenter med största säkerhet vet om så är studietiden inte direkt en tid där man har överflöd av pengar. Även om de flesta tar maximalt studielån och studiebidrag så är det ofta svårt att få ekonomin att gå runt. Att extrajobba är ett måste för de allra flesta.

Som student kan man oftast inte få lån, förutom just studielånet, just eftersom man inte har någon stadig, eller tillräckligt hög inkomst. Tyvärr finns det dock vissa lån som inte kräver att man har någon direkt inkomst. Den här typen av lån, som till exempel smslån från Smslånaren, kan vara jättebra för många personer i olika situationer i livet. De är bra eftersom de är så lätta och snabba att ta. Eftersom summan ofta ska betalas tillbaka på väldigt kort tid krävs det dock att man vet att man har en större summa pengar, till exempel lön, att vänta i god tid till att lånet ska återbetalas. Som student är det däremot riktigt dumt att ta den här typen av snabba lån.

Att istället arbeta extra, för att få det att gå runt rent ekonomiskt, är självklart mycket bättre. Försök att få ett arbete med handelsavtal eftersom du på dessa jobb får mycket bättre OB-tillägg än på jobb under restaurangavtalet.

Mer information och tips om studiebidrag, studielån och ens ekonomiska situation som student hittar ni i informationsfilmen nedan.