Håll koncentrationen genom bättre ekonomi

Nu till hösten är det många som tar sina första kliv som studenter, och med det påbörjar ett nytt äventyr i livet. Och oavsett om det  handlar om att börja gymnasiet eller om det gäller högskolan, är det av yttersta vikt att hitta sin väg till koncentrationen, så att man inte tappar fokus och därmed inte klarar av sina studier. För att upprätthålla sin koncentration kan det vara smart att leta fram vad det är som gör att en kan ”hålla ut”. Det kan vara allt från att hitta rätt miljö att sitta i, till att en ska ha bra redskap till läxläsning. Något som också kan påverka ens koncentration är personliga problem, så som ekonomiska vilka ofta uppstår då man som student endast lever på studiebidrag.  Det finns dock sett att liva lite billigare som student, bara man är lite kreativ.

För du som är ny studier kan det vara smart att införskaffa allt material nu i början av terminen, och är du riktigt smart så beställer du kontorsmaterial från Kontorsgiganten, istället för att leta papper och pennor på en dyr affär i staden. Det kommer mycket utgifter i och med att  vara student, så det  gäller att leta sig fram till en billigare lösning – och att beställa från nätet kan vara en av sakerna som gör att ditt CSN inte tar slut allt för fort. Utöver detta är matlådor, budgetering och delad bostad någonting man kan tänka på. För mer råd kan du läsa artikeln från Svenska Dagbladet, där studenterna tipsar om hur en överlever. Den inleds så här:

Studenter har fått ge sina bästa tips till höstens nya studenter. Det är Institutet för Privatekonomi på Swedbank som gjort undersökningen. Sedan har listan kompletterats med institutets kommentarer.