Kaffe för fokus i arbetet och i skolan

Starta företag efter studierna – se till att kaffet på jobbet är gott så har dina medarbetare högre trivsel och bättre samarbete när de samlas vid kaffemaskinen. Vilka bra effekter har kaffe egentligen?

Studerar du ekonomi för att så småningom starta eget företag? Då kan det vara bra att ta med dig lärdomar från studielivet in i arbetslivet, som magin med kaffe och dess effekter. Visst märker du hur du koncentrerar dig bättre och får högre tillfredsställelse av en kopp kaffe på morgonen och efter lunch? Det kommer dina medarbetare på ditt framtida företag också få – därför gäller det att också satsa på ett bra kaffe och bra bryggare. Café Bar har kaffemaskiner till företag som gör att anställda själva kan gå och välja precis rätt kopp kaffesort och snabbt få den rykande koppen kaffe i handen. Snabbare än någon kaffebryggare, och dessutom med många fler val.

Koffein för koncentration och njutning

Förutom att vara gott är kaffet även bra på många sätt, för kroppens olika funktioner. Som minnet och koncentrationen till exempel. Perfekt för dig som studerar på universitet eller högskola. Dessutom är det skönt att bryta av en föreläsning med en kaffepaus i kaféterian.

Svenskarna älskar sitt kaffe

I en artikel i Expressen går det att läsa om hur te faktiskt är den mest konsumerade drycken i världen, men att svenskarna föredrar kaffe. Vi dricker nämligen hela 150 liter kaffe per person och år, men endast 12 liter te per person och år. Till skillnad från britterna. De bästa skälen till att dricka kaffe är att det höjer ämnesomsättningen i kroppen, antioxidanterna gör dig på bättre humör, du är mindre benägen att utveckla typ 2 diabetes, det motverkar depression och du får som sagt bättre koncentration – vilket hjälper till med inlärningen. Sessutom förbättras prestationen och uthålligheten. Vilken superdryck va?

Några negativa saker med kaffe kan vara att du får magknip om du dricker för mycket, din ångest kan förstärkas och du kan få sömnsvårigheter. Tips är också att avstå från kaffe direkt efter maten eftersom koffein försämrar järnupptaget.