Studentkrisen

När man väljer att börja plugga på universitet eller högskola måste man direkt räkna med att livet kommer förändras en del. I samband med detta kommer man direkt lära sig att nu måste man satsa på det här eller så åker man ut. För sådana högre studier kräver att man läser och pluggar mycket. Det handlar om att läsa och ta in en kunskap för framtiden, och att man får en vettig utbildning. Skolan kräver att man får fram den litteratur som ska användas till respektive kurs. Därför har man som student ett eget ansvar att hitta rätt böcker när kursen startar. Detta inte minst för att man ska kunna hänga med i de olika ämnen som tas upp.

Att köpa litteratur kan vara helt förödande för en student. Att köpa en bok kan kosta hundratals kronor, pengar som man kanske inte har. Om man inte kan köpa böcker finns sättet att gå till ett bibliotek, men där kan boken vara utlånad eller kanske inte finns med i registret. Många andra studenter kanske också köar för just den boken. Därför kan det vara svårt att få tag på böcker gratis. Men om man då har problemet att hitta böcker – skapa ny hemsida för studentlitteratur! Det har sina fördelar som:

  • Man kan köpa in och sälja betydligt billigare.
  • Man kan få fram litteraturen snabbare.
  • Ju mer man säljer desto mer kan man expandera.

Det finns mycket fördelar att skapa en hemsida för studentlitteratur. Särskilt i tider då man inte har jobb att extraförsörja sig med. Det är i alla fall en god tanke.